Харків’ян просять не засмічувати мережі водовідведення

14:44  |  21.03.2023
Харків'ян просять не засмічувати мережі водовідведення

Фото: city.kharkov.ua

Спеціалісти Комплексу «Харківводовідведення» КП «Харківводоканал» щодня виконують понад 200 заявок на прочистку зовнішніх та внутрішніх мереж водовідведення. Як повідомили на підприємстві, щомісяця стається понад п’ять тисяч аварій та поломок в системах каналізації.

Головна причина — недотримання мешканцями правил експлуатації мереж водовідведення. Найбільше заявок надходить у Салтівському, Шевченківському та Слобідському районах.

Начальник управління з технічного обслуговування внутрішньобудинкових систем Валерій Харлан підкреслив, що міська каналізаційна система не розрахована на утилізацію сміття, тому в каналізацію і відкриті люки забороняється викидати предмети й речовини, що не розкладаються у воді (будівельні та харчові відходи, підгузки, вологі серветки, пляшки тощо).

За його словами, недотримання простих правил користування мережами призводить до зупинення роботи каналізаційних колекторів та засмічує внутрішньобудинкові системи, внаслідок чого стоки заливають підвали та квартири на перших поверхах.

Валерій Харлан нагадав, що у випадку виникнення аварійної ситуації забороняється проводити будь-яке зливання води в каналізацію, користуватися раковинами, умивальниками, унітазами, посудомийними та пральними машинами. Також потрібно негайно повідомити в КП «Харківводоканал» про всі несправності системи водовідведення за тел.: 15-33.

Если вы нашли опечатку на сайте, выделите ее и нажмите Ctrl+Enter

Сообщить об опечатке

Текст, который будет отправлен нашим редакторам: