Харків’ян просять не відвідувати цвинтар №17 через мінну загрозу

11:27  |  23.03.2023
Харків'ян просять не відвідувати цвинтар №17 через мінну загрозу

Фото: city.kharkov.ua

КП «Ритуал» просить харків’ян та мешканців Харківської області уникати відвідин міського кладовища №17, яке знаходиться на Окружній дорозі.

Як повідомили на підприємстві, це пов’язано з високим ризиком мінної небезпеки на околицях Харкова, особливо з боку Північної Салтівки. Тож не слід відвідувати кладовище напередодні великодніх свят та поминальних днів.

«Під час повномасштабного вторгнення рф це кладовище опинилося на лінії вогню. Там і досі піротехнічні підрозділи ДСНС виявляють вибухонебезпечні предмети. Найбільш підступною є міна «Пелюстка» ПФМ-1, яка встановлюється дистанційно і зливається з травою та листям. Завдяки поліетиленовому корпусу вона важить усього 80 г, має зеленуватий колір. Для спрацювання достатньо натиснути на неї з зусиллям 5-25 кг, після чого вибух уражає кінцівки тіла людини, а внаслідок великої крововтрати можлива й смерть», — наголосили в КП «Ритуал».

На підприємстві підкреслили, що не варто відвідувати й інші кладовища та меморіали, адже зараз зберігається загроза ракетних обстрілів.

Навести лад на могилах та вшанувати пам’ять померлих можна буде після повного розмінування території, про що КП «Ритуал» повідомить додатково на своїй офіційній сторінці у «Facebook».

Если вы нашли опечатку на сайте, выделите ее и нажмите Ctrl+Enter

Сообщить об опечатке

Текст, который будет отправлен нашим редакторам: