Харків відзначає День вишиванки (Фото)

17:04  |  18.05.2023

У Харкові сьогодні 18 травня відзначають День вишиванки. На честь свята школярі, діти, працівники комунальних установ міста та звичайні харків'яни одягають традиційний український одяг. У місті відбулася низка культурних заходів, присвячених Дню вишиванки, повідомляють ресурси Харківської міської ради у соцмережах.

День вишиванки

Фото: пресс-служба Харківської міськради

Так, День вишиванки відзначили у КП «Комплекс з вивозу побутових відходів». Цього дня працівники підприємства прийшли на роботу у святковому одязі.

«Це свято поєднує всіх українців, нагадує про нашу національну ідентичність незалежно від того, хто де живе і чим займається», — зазначив заступник директора з організаційних питань КВПВ Артем Семикопенко.

День вишиванки

Фото: телеграм-канал Харківської міськради

Зі святом привітали харків'ян і в СКП «Харківзеленбуд». «Вишиванка — це не просто одяг, це витвір мистецтва, який втілює в собі наше минуле, традиції та народні символи. Кожен візерунок на вишиванці має своє значення та розповідає свою історію. Вона є та буде символом нашої єдності, краси, різноманітності та незламності!» — зазначили на підприємстві.

День Вишиванки

Фото: пресс-служба Харківської міськради

Колективи закладів охорони здоров'я міста Харкова доєдналися до святкування Дня вишиванки.

Зокрема, у національному вбранні на роботу прийшли працівники Міської лікарні №3, Міської дитячої поліклініки №16, Міської клінічної лікарні №14 ім. проф. Л. Л. Гіршмана та іних.

День Вишиванки

Фото: телеграм-канал Харківської міськради

Фахівці Центру надання адміністративних послуг міста Харкова доєдналися до святкування Дня вишиванки. «Вітаємо із Всесвітнім днем вишиванки — святом, яке покликане зберегти споконвічні народні традиції створення та носіння етнічного вишитого українського одягу», — зазначили у ЦНАП.

День Вишиванки

Фото: телеграм-канал Харківської міськради

У Центральній дитячій бібліотеці ЦБС Слобідського району відзначили День вишиванки.

Юні читачі ознайомилися з книжковою виставкою «Вишиванка — українська національна святиня», дізналися про історію та традиції української вишивки, її особливості в різних регіонах України.

День вишиванки

Фото: телеграм-канал Харківської міськради

Учні та педагоги закладів загальної середньої та дошкільної освіти в Індустріальному районі взяли участь у заходах до Дня вишиванки. Зокрема, долучилися до міської акції, районного флешмобу та фоточеленджу «Вишиванка — код нації».

Учні, вихованці, батьки та педагоги закладів освіти в Слобідському районі долучились до флешмобу «Моя сорочка — вишивана».

День Вишиванки

Фото: пресс-служба Харківської міськради

Як повідомили у районній адміністрації, до Дня вишиванки були проведені тематичні заходи: читання віршів, знайомство з українськими традиціями, зустрічі з рідними.

«Проведення таких заходів сприяє формуванню шанобливого ставлення до традицій нашого народу, його культури та звичаїв. Нехай усіх нас оберігає вишиванка, яка є символом мудрості, любові і міцності українців!» — зазначили там.

День Вишиванки

Фото: фейсбук-сторінка Департамента культури Харківської міськради

В бібліотеці-філії №39 ЦБС Слобідського району до Всесвітнього дня вишиванки для юних користувачів відбулась народознавча година, гостею якої стала вишивальниця Ольга Олексіївна Прібиткова. Під час заходу діти ознайомились з виставкою робіт майстрині: вишиванками, рушниками, серветками, та тематичною книжковою виставкою, переглянули відеопрезентацію «Вишиванка — родинний оберіг».
День Вишиванки

Фото: пресс-служба Харківської міськради

«День вишиванки в умовах повномасштабної війни росії проти України набув особливого значення. Одягнена вишиванка 18 травня стає символом незламності українського духу, заявою на весь світ про те, що українці – незламний, вільний народ, який має свою національну автентичність. Сьогодні в Україні кожен, хто надягає вишиванку або будь-який інший одяг з українською вишивкою, символічно підтримує дух українців та українських воїнів, які боронять нашу країну», — повідомяється на фейсбук-сторінці Новобаварського району.
День Вишиванки

Фото: фейсбук-сторінка Новобаварського району

Зі святом вітають і у Холодногорського районі Харкова. «Українські традиції – одні з найкрасивіших у світі. І в наших з вами силах поширити їх, розповісти про них всьому світові. Одягайте свої вишиванки та нехай весь світ побачить, як прекрасна наша Україна і її символи! У День вишиванки хочу побажати миру і злагоди в ваших будинках і серцях. Нехай ваш патріотизм допомагає захищати Україну та робити її цілісною, успішною. Пам'ятайте, що ми – Українці й зможемо все!», — зазначено на сторінці у фейсбуці Холодногорського району Харкова.

День Вишиванки

Фото: фейсбук-сторінка Холодногорського району Харкова

Зі святом привітали і у Департаменті соціальної політики Харківської міськради.

«З початку повномасштабного вторгнення рф в Україну Харків зазнавав страшних ударів. Завдяки злагодженій роботі міської влади, Департаменту соціальної політики, Управлінь соціального захисту населення та комунальних закладів соціальної сфери міста, незважаючи на небезпеку, спеціалісти соціального захисту кожного дня виконують свою роботу для того, щоб мешканці міста своєчасно отримували соціальні послуги та всі види соціальних виплат і допомог», — повідомляється на сторінці Департамента соціальної політики.

День вишиванки

Фото: Департамент соціальної політики Харківської міськради

«Дякуємо усім працівникам соціальної сфери за надання допомоги мешканцям міста Харкова та самовіддану працю під час воєнного стану»- зазначає директор Департаменту соціальної політики Лариса Болгова. Нехай мир і злагода панують у нашому спільному домі місті-Герої Харкові.

Если вы нашли опечатку на сайте, выделите ее и нажмите Ctrl+Enter

Сообщить об опечатке

Текст, который будет отправлен нашим редакторам: