Харків святкує День міста

17:38  |  23.08.2023

Сьогодні, 23 серпня, відзначається День міста Харкова та 80-ї річниця визволення Харкова від нацистських загарбників. З нагоди свята відбулися урочисті заходи, повідомляє прес-служба Харківської міської ради.

«Місто-герою! Мегаполісе зі стальним характером і незборимою жагою до свободи! Скільки б тебе не намагалися знищити, залякати чи підкорити, ти не схиляєш голови перед загарбниками. І завжди відроджуєшся, стаючи ще сильнішим і кращим, ніж будь-коли. І цього разу ми теж обовʼязково переможемо, все відновимо і відбудуємо. Усі разом!», — привітав містян Ігор Терехов.

Мер Харкова разом зі співробітниками Харківської міської ради сьогодні поклали квіти до Меморіалу захисникам Харкова, загиблим у Другій світовій війні.  «Є традиції, від яких ми не відмовимося ніколи. Вічна шана воїнам, які 80 років тому визволили Харків від нацистських окупантів», — написав на своїй сторінці у телеграмі Ігор Терехов.

Ігор Терехов

Фото: телеграм-сторінка Ігора Терехова

До Дня міста нагороди у вигляді Почесних грамот Харківської міської ради, Почесних грамот виконавчого комітету міськради та Подяк міського голови отримали активісти ветеранського руху, військові, педагоги, науковці, працівники комунальної та медичної сфер.

До дня Харкова учні та вихованці закладів освіти Немишлянського району долучилися до марафону «#Kharkiv-best_of_the_best», присвяченому Дню міста Харкова. Діти створили фотоколажі, плакати та малюнки, в яких відобразили історію та сьогодення міста. Марафон був проведений з ініціативи Центру дитячої та юнацької творчості №6.

Если вы нашли опечатку на сайте, выделите ее и нажмите Ctrl+Enter

Сообщить об опечатке

Текст, который будет отправлен нашим редакторам: