Харків став партнером проєкту USAID «ГОВЕРЛА»

17:06  |  09.10.2023
Харків став партнером проєкту USAID «ГОВЕРЛА»

Фото: city.kharkov.ua

Місто Харків стало новою громадою-партнером проєкту USAID «Підвищення ефективності роботи і підзвітності органів місцевого самоврядування» («ГОВЕРЛА»). Підписання відповідного меморандуму та оголошення 20 нових громад-партнерів проєкту відбулося 9 жовтня. Про це повідомили в Харківській міській раді.

У заході взяли участь керівник проєкту USAID «ГОВЕРЛА» Габріель Абрагам, Віцепрем’єр-міністр з відновлення України — Міністр розвитку громад, територій та інфраструктури України Олександр Кубраков, посол США в Україні Бріджіт Брінк, керівники громад-партнерів у Харківській та Миколаївській областях.

Міський голова Ігор Терехов зазначив, що підписання цього меморандуму важливе для Харкова. Мер подякував народу США за підтримку України та наголосив на важливості децентралізації, яка значною мірою допомогла Харкову вистояти під час повномасштабного вторгнення рф.

«Реформа децентралізації має продовжуватися, попри війну. Також ми повинні мати чіткий план дій та розвитку наших міст: що будуємо, що відновлюємо, які конкретні кроки мають бути зроблені в наших громадах», — наголосив Ігор Терехов.

Окрім цього, зазначив очільник Харкова, громади мають забезпечити максимально прозорі умови співпраці для інвесторів, тож необхідно продовжувати реалізацію антикорупційних заходів. Також важливу роль у розвитку громад, за словами міського голови, відіграє наявність діалогу між місцевою владою та суспільством.

Зазначимо, що проєкт USAID «ГОВЕРЛА» сприяє уряду України у впровадженні реформи децентралізації.

Кожна громада-партнер отримує комплексну підтримку для посилення інституційної спроможності місцевого самоврядування, удосконалення управлінських практик, надання послуг та місцевого економічного розвитку.

Если вы нашли опечатку на сайте, выделите ее и нажмите Ctrl+Enter

Сообщить об опечатке

Текст, который будет отправлен нашим редакторам: