Харків отримає обладнання для відновлення енергосистеми

10:24  |  21.04.2024
Харків отримає обладнання для відновлення енергосистеми

Фото: city.kharkiv.ua

З огляду на ситуацію з електропостачанням, яка склалася внаслідок масованих ворожих атак, Харків отримає когенераційні установки та інше обладнання для розвитку альтернативної генерації електроенергії.

Про це на брифінгу повідомив віцепрем’єр-міністр з відновлення України — міністр розвитку громад, територій та інфраструктури Олександр Кубраков.

За його словами, працювати над розвитком альтернативної генерації електроенергії в країні почали ще минулої осені.

«Наприклад, завдяки Проєкту енергетичної безпеки USAID у співпраці з міністерством вже закуплена 91 когенераційна установка для 32 міст України. Зараз ми вивчимо всі проєкти технічної допомоги, які працюють в Україні, і постараємося якнайшвидше спрямувати все обладнання, вже замовлене або яке очікується, до Харкова. Бо на сьогодні ситуація тут є найбільш критичною», — зазначив віцепрем’єр.

За його словами, шість когенераційних установок вже працювали в Харкові під час минулого опалювального сезону. Зараз у місті функціонують дві такі установки, які забезпечують гаряче водопостачання.

Крім того, Олександр Кубраков повідомив, що паралельно опрацьовується питання щодо передачі Харкову обладнання для газотурбінних електростанцій, а також триває робота з захисту об’єктів енергетичної інфраструктури.

Він зазначив, що частину обладнання, яке необхідне Харкову для стабільного проходження опалювального сезону, нададуть міжнародні партнери, частину — профінансує уряд.

Если вы нашли опечатку на сайте, выделите ее и нажмите Ctrl+Enter

Сообщить об опечатке

Текст, который будет отправлен нашим редакторам: