«Харків без Лободи»: авторка плакату розповіла про акцію протесту і свою реакцію на пост співачки

14:43  |  26.06.2023
"Харків без Лободи": авторка плакату розповіла про акцію протесту і свою реакцію на пост співачки

Фото: В'ячеслав Мавричев/Суспільне Харків

25 червня співачка Світлана Лобода давала концерт у центрі Харкова, на який заздалегідь через свої соцмережі запросила шанувальників. Однією з відвідувачів виступу стала молода харків’янка, яка вийшла на концерт з протестом.

Дівчиною, яка вирішила не терпіти виступ артистки, що після 2014 року виступала в росії, а на початку повномасштабного вторгнення замовчувала ситуацію та не висловлювалася однозначно про війну, виявилася 16-річна Дарина Вдовенко, яка цього року закінчила харківську школу. Про це пише «Суспільне».

Дівчина стояла на фонтані біля співачки з плакатом «Харків без Лободи». Спочатку артистка не реагувала на це, але зрештою підійшла до дівчини й спитала, хто її підіслав і скільки заплатив.

«І ще вона сказала якусь таку річ, там було щось про зазомбованість. Мені огидно стало. І посміялася з цього. Ну хто б міг подумати, що Лобода таке скаже», — розповіла дівчина.

Також Дарина розповіла, що під час концерту відкрито її підтримав тільки один хлопець, який став біля неї. Після завершення виступу Лободи дехто з натовпу кричав артистці «Ганьба», але були й ті, хто вирішив цькувати Дарину.

Підліток відреагувала на пост Лободи, в якому співачка написала: «Дівчинка, яка простояла увесь час з плакатом „Харків без Лободи“ — я пишаюся тобою».

«Не було видно, що вона мною пишається, з розмови про гроші й за фамільярністю. Цього не було видно. Я маю право на свою думку, це правда. Але я не бачила, щоб вона це поважала. Не дуже вірю. Я бачила її вчинки та чула її слова в той момент. Якось так собі віриться. Вчинки зворотне показують», — розповіла Дарина.

За словами випускниці, яка готується вступати до вишу та мріє стати дизайнеркою, після цього випадку вона планує активніше брати участь у громадських акціях.

Если вы нашли опечатку на сайте, выделите ее и нажмите Ctrl+Enter

Сообщить об опечатке

Текст, который будет отправлен нашим редакторам: