Гурт «Native One» презентує сингл «Незламне місто», присвячений незламному місту Харків

17:32  |  19.03.2024
Гурт «Native One» презентує сингл «Незламне місто», присвячений незламному місту Харків

20 березня гурт «Native One» презентує новий сингл “Незламне місто”, присвячений місту-герою Харкову, який не скорився, а дав потужну відсіч агресору. Місту, яке наразі живе у зоні постійної підвищеної небезпеки. Та попри це Харків дихає вільно, тут відчувається сила, дух свободи та побратимства.

«Харків — місто мого дитинства та юнацьких років, місто моїх перших злетів та падінь, помилок та успіху. Обертаючись назад, я часто згадую, яким був Харків у той час. На жаль, Харків у 90-ті та 00-ві був дуже зросійщеним містом. У свої студентські часи я прийняв принципове рішення повністю перейти на українську у побуті, боротися та плекати нашу культуру, а також спонукати інших до цього. Моє рішення тоді викликало подив у більшості земляків, навіть у близьких товаришів. Мені довелося зіштовхнутися з відчуттям, ніби ти чужий у себе вдома. Втім, це не змінило мого єдино правильного рішення. Я дуже радію тому, що ця моя принциповість суттєво посприяла моєму особистому становленню, допомогла знайти однодумців та побратимів, а також позитивно вплинула на позицію людей з мого оточення ще задовго до 2022», — розповів Сергій Чепіга.

«Час і болючі події посприяли викоріненню «совка», зросло покоління свідомих, талановитих, яскравих людей, які цінують свободу та незалежність, які ніколи не підкоряться російському ворогу. Харків дуже змінився і став тим містом, де тепер відчуваєш особливий дух свободи та незламності. Наша пісня про рідне місто і тих прекрасних, сильних людей-відчайдухів, на плечах і щоденних зусиллях яких тримається справжній незламний український Харків. Хочеться процитувати Миколу Хвильового: «Хай живе дух неспокою» у кожному з нас!», — поділився артист.

Робота над піснею тривала кілька місяців, композиція видозмінювалася за формою, але не за ідеєю. Музичним продюсером синглу та автором аранжування є уродженець Харкова Микита Рубченко. Над записом вокалу та зведенням працював інший харківʼянин — Олександр Захаров.

До проєкту були залучені англійський звукорежисер Grant Ransom (відомий своїми роботами з U2) і студія Metropolis London Music. Сингл «Незламне місто» є наступним кроком, який продовжує розкривати музичне бачення Native One — робити нешаблонний і якісний інді-рок.

Окрім пісні, гурт «Native One» презентує кліп, автором ідеї якого виступив Сергій Чепіга, а режисером Влад Петриченко. Зйомки тривали кілька днів у різних локаціях Харкова. Мета відеороботи — показати Харків 2024 року, яким він є, як живуть, працюють і продовжують боротися його люди. Також кліп наводить історичний ракурс, що підкреслює глибоке українське коріння міста та згадує його видатних діячів минулого.

«Незламне місто» — це пʼятий сингл гурту «Native One», який доступний для прослуховування на всіх музичних платформах https://linktr.ee/nativeone.official

Если вы нашли опечатку на сайте, выделите ее и нажмите Ctrl+Enter

Сообщить об опечатке

Текст, который будет отправлен нашим редакторам: