Грабував односельців, передавав ворогу інформацію про українських патріотів і допомагав окупантам облаштовувати мінні поля: на Харківщині судитимуть поплічника російських загарбників

14:34  |  06.12.2023
Грабував односельців, передавав ворогу інформацію про українських патріотів і допомагав окупантам облаштовувати мінні поля: на Харківщині судитимуть поплічника російських загарбників

Фото: t.me/prokuratura_kharkiv

Богодухівською окружною прокуратурою Харківської області затверджено та направлено до суду обвинувальний акт стосовно 30-річного чоловіка за фактом пособництва державі-агресору (ч. 1 ст. 111-2 КК України). Про це повідомили в Харківській обласній прокуратурі.

За даними слідства, під час окупації росіянами села Макарове Золочівської ОТГ Богодухівського району місцевий мешканець активно допомагав ворогу. Чоловік, бувши проросійськи налаштованим і не маючи патріотичних переконань, добровільно співпрацював із загарбниками.

Зокрема, ворожий поплічник передавав окупантам відомості про проукраїнськи налаштованих місцевих мешканців, у тому числі учасників АТО/ООС, військових ЗСУ, співробітників правоохоронних органів України.

Аби російські військові почували себе більш комфортно на захопленій українській території, обвинувачений збирав і передавав їм продукти харчування й одяг, облаштовуючи побут.

Маючи підтримку окупантів, чоловік залякував мешканців села, обкрадав і грабував їх. Викрадене надалі також передавав російським загарбникам.

На додаток, обвинувачений допомагав окупантам облаштовувати мінні загородження, надаючи детальну інформацію про місцевість.

За клопотанням прокурорів чоловіку було обрано запобіжний захід у вигляді тримання під вартою. Його судитимуть у Дергачівському районному суді Харківської області.

Викриття та документування протиправної діяльності проводилось спільно з СВ ВП №2 Богодухівського РВП ГУНП в Харківської області за оперативного супроводу Управління СБУ в Харківській області.

Обвинуваченому загрожує до дванадцяти років позбавлення волі з позбавленням права обіймати певні посади або займатися певною діяльністю на строк від десяти до п’ятнадцяти років та з конфіскацією майна або без такої.

Если вы нашли опечатку на сайте, выделите ее и нажмите Ctrl+Enter

Сообщить об опечатке

Текст, который будет отправлен нашим редакторам: