Голова Харківської ОВА: Окупанти за минулу добу обстріляли Харків, Чугуїв, Золочів та Дергачі

11:23  |  30.05.2022
Окупанти обстріляли район П’ятихаток: постраждав 62-річний чоловік - Синєгубов

Протягом 29 травня російські військові обстрілювали територію Харкова та області. Про це в телемарафоні розповів голова Харківської ОВА Олег Синєгубов.

«Кілька днів поспіль ми фіксуємо удари по самому місту Харкову, це Київський і Шевченківський район. Так само зазнали обстрілів населені пункти по області. Це Чугуїв та Чугуївський район, Дергачі та Дергачівська громада, Золочів і Золочівська громада», — сказав голова обладміністрації.

За його словами, окупанти б’ють по Харківщині з півночі та північно-східного напрямку області.

«У Харкові трохи тихіше, однак на вулицях перебувати ще небезпечно, бо снаряди можуть прилетіти до будь-якої точки Харкова. Обстріли ведуться з артилерії, з реактивних систем залпового вогню «Смерч»‎ та «Ураган»‎. Враховуючи відстань дії цього озброєння, рф може вести обстріл навіть зі своєї території. Літаки над Харковом не фіксуємо близько місяця», — говорить Синєгубов.

За його словами, на Ізюмському напрямку окупанти продовжують спроби проривати позиції ЗСУ.

«Ворог зосередив свої удари по позиціях ЗСУ, постійно намагається їх проривати, однак військові стоять та дають відсіч. Ворог зосередив увагу на обороні, показує, що Харківська область є для нього пріоритетною, він своїх позицій просто так не здасть, і якщо побачить слабину у наших позиціях, то одразу цим скористується», — каже Олег Синєгубов.

Если вы нашли опечатку на сайте, выделите ее и нажмите Ctrl+Enter

Сообщить об опечатке

Текст, который будет отправлен нашим редакторам: