Фахівці вибухотехнічної служби виявили мінне поле на території Харківської області (відео)

17:48  |  20.02.2024
Фахівці вибухотехнічної служби виявили мінне поле на території Харківської області

Фото: hk.npu.gov.ua

Небезпечні боєприпаси правоохоронці виявили після підриву трьох чоловіків, двоє з яких отримали не сумісні з життям травми. Про це повідомили в відділі комунікації поліції Харківщини.

16 лютого на полі між селами Довгеньке та Сулигівка Ізюмського району троє чоловіків підірвалися на вибуховому предметі. Двоє з них загинули, третього доставили в лікарню.

За адресою у складі зведеного загону вибухотехнічної служби Національної поліції України виїжджали заступник начальника управління — начальник відділу забезпечення вибухобезпеки управління вибухотехнічної служби ГУНП у місті Києві Андрій Примачок та інспектор відділу техніко-криміналістичного забезпечення управління вибухотехнічної служби ГУНП у місті Києві Олексій Семенюк.

За висновком фахівців-вибухотехніків, чоловіки травмувалися внаслідок вибуху протипіхотної осколкової вистрибуючої міни кругового ураження ОЗМ-72. Це одна з найсмертоносніших мін.

Може спрацьовувати дистанційно або встановлюватися на розтяжку. Її ще називають «відьма» або «жаба». При спрацьовуванні міна «вистрибує» на висоту 90-110 см і вибухає. Під час вибуху навкруги з ревучим звуком розлітаються осколки сталевих елементів.

Поліцейські під час огляду виявили ще дві міни ОЗМ-72 на дротових розтяжках, які були знешкоджені на місці.

Поруч з місцем підриву людей вибухотехніки виявили дворядне протитанкове мінне поле з мінами ТМ-62М та підривачем МВП-62. Робота з розмінування триває.

Если вы нашли опечатку на сайте, выделите ее и нажмите Ctrl+Enter

Метки:

Сообщить об опечатке

Текст, который будет отправлен нашим редакторам: