Евакуйовані мають супровід на всіх етапах – від транспорту до забезпечення житлом – Синєгубов (відео)

20:05  |  20.12.2023
У Куп'янському районі триває евакуація жителів громад, наближених до лінії фронту

Фото: kharkivoda.gov.ua

Всім евакуйованим надається повний супровід. Людей також забезпечують гуманітарною допомогою та безкоштовним тимчасовим житлом. Про це в ефірі телемарафону «Єдині новини» розповів начальник Харківської обласної військової адміністрації Олег Синєгубов.

«Наразі у небезпечних громадах Куп’янщини проживає близько 9600 людей. Після посилення інформаційної роботи з населенням бачимо збільшення заявок на евакуацію. Щодня за допомогою Обласного координаційного центру з небезпечних населених пунктів Куп’янщини вивозять близько 15 людей», – розповів Синєгубов.

«Першочергово закликаємо виїздити з територій, де через постійні ворожі обстріли відсутня електрика. Наразі це 20 прифронтових населених пунктів Вільхуватської, Великобурлуцької та Дворічанської громад, де проживає близько 240 людей», – уточнив Синєгубов.

Він додав, що енергетики не полишають спроб відновити живлення у населених пунктах, але на заваді стають постійні ворожі удари.

Крім цього, Олег Синєгубов розповів про будівництво фортифікаційних споруд на Харківщині.

«Робимо все, щоб ЗСУ на полі бою були максимально ефективними. Завершуємо черговий етап зведення фортифікаційних споруд в області. Вже приступили до виконання нового завдання Президента України щодо посилення обороноздатності Харківщини», – зазначив начальник ХОВА.

Если вы нашли опечатку на сайте, выделите ее и нажмите Ctrl+Enter

Метки:

Сообщить об опечатке

Текст, который будет отправлен нашим редакторам: