Експоліціянтка-зрадниця з Харківщини 15 років проведе за ґратами

17:16  |  30.11.2023
Експоліціянтка-зрадниця з Харківщини 15 років проведе за ґратами

Фото: t.me/prokuratura_kharkiv

За підтримання публічного обвинувачення прокурорами Харківської обласної прокуратури суд визнав винною вже колишню поліцейську у державній зраді, вчиненій в умовах воєнного стану (ч. 2 ст. 111 КК України). Про це повідомили в Харківській обласній прокуратурі.

Прокурори довели, що під час окупації смт Дворічна Куп’янського району правоохоронниця вирішила продовжити будувати свою кар‘єру, але вже при окупантах.

Так, бувши на той час чинним співробітником Національної поліціі України, жінка обійняла посаду «и. о. старшего участкового инспектора полиции отдела участковых инспекторов полиции» у так званому «Управлении внутренних дел ВГА Харьковской области».

Під час прийому на «роботу» вона власноруч написала пояснення, у якому зазначила перелік відомих їй громадян України, які проходили службу у зоні АТО та працівників Служби безпеки України.

Згодом вона зайняла посаду «участкового уполномоченного полиции группы участковых уполномоченных полиции Пункта полиции №1 (дислокация пгт Двуречная)» у вказаному незаконному правоохоронному органі.

Зрадниця особисто здійснювала приймання та відпрацювання заяв і повідомлень про події.

Щомісячно жінка отримувала заробітну плату в розмірі 50 тисяч російських рублів.

Наприкінці липня їй навіть видали «службове посвідчення» строком на один рік. Але на такий період зрадниці воно не знадобилось. У листопаді 2022 року правоохоронці затримали її в порядку ст. ст. 208, 615 КПК України.

До винесення вироку обвинувачена перебувала під вартою. У судовому засіданні вона свою вину у скоєному не визнала.

Вироком Орджонікідзевського районного суду м. Харкова від 30 листопада 2023 року жінку засуджено до 15 років позбавлення волі з конфіскацією майна. Триває строк на апеляційне оскарження вироку.

Если вы нашли опечатку на сайте, выделите ее и нажмите Ctrl+Enter

Сообщить об опечатке

Текст, который будет отправлен нашим редакторам: