Двом колишнім правоохоронцям з Харківщини заочно повідомили про підозру у держзраді

17:11  |  28.01.2023

Фото: из открытых источников.

Працівники ДБР у взаємодії з Нацполіцією Харківської області заочно повідомили про підозру двом колишнім правоохоронцям, які зрадили присязі та активно працювали на окупантів. Про це повідомили в Державному бюро розслідувань.

Один зі зрадників будував кар’єру у псевдоправоохоронному органі на території Куп’янського району.

За даними слідства спочатку його призначили дільничим. Він чергував у місцевому відділку та виконував всі злочинні накази окупантів. За старання зрадника згодом підвищили та довірили більш серйозну роботу – він став старшим оперуповноваженим. Протримався на «утриманні» агресорів не довго, втік з російськими військами під час відступу окупантів.

Інший факт державної зради задокументовано у Вовчанську Чугуївського району.

Колишня працівниця правоохоронного органу також вирішила присягнути на вірність окупантам. Під час захоплення міста жінка активно взялася розбудовувати окупаційний правоохоронний орган.

У місцевих правоохоронців вимагала не чинити опору і переходити на бік ворога. Тим, хто не погоджувався — обіцяла направити для «профілактичних бесід» військових рф.

Фігурантка безпосередньо займалася роботою з неповнолітніми, контролюючи цей напрямок в окупантів. Особливу увагу приділяла проукраїнським підліткам, які могли бути небезпечними, та проводила з ними «роз’яснювальну роботу». Також нерідко у складі так званої слідчо-оперативної групи виїжджала на виклики за участю дітей.

У вересні зрадниця втекла з міста разом з окупантами.

Обом фігурантам заочно повідомлено про підозру в державній зраді (ч. 2 ст. 111 КК України). Санкція статті передбачає довічне позбавлення волі.

Если вы нашли опечатку на сайте, выделите ее и нажмите Ctrl+Enter

Сообщить об опечатке

Текст, который будет отправлен нашим редакторам: