Двом бойовикам «днр», які воювали на Харківщині, повідомлено про нові підозри

13:21  |  11.04.2023
Двом бойовикам «днр», які воювали на Харківщині, повідомлено про нові підозри

Фото ілюстративне

За процесуального керівництва Куп’янської окружної прокуратури Харківської області заочно повідомлено про підозру двом чоловікам за фактом участі в терористичній організації (ч. 1 ст. 258-3 КК України). Про це повідомили в Харківській обласній прокуратурі.

За даними слідства, один з них — 37-річний мешканець міста Дзержинськ Донецької області — ще у 2014 році вступив до складу 3-ї ОМСБр «Беркут», яка діє в складі так званої «народної міліції» самопроголошеної «днр».

Другий підозрюваний — 30-річний бойовик «днр» з міста Макіївка. Обидва чоловіки виконували бойові завдання зі здійснення збройного опору ЗСУ в Донецькій області.

Після повномасштабного вторгнення рф на територію України вказані найманці перебазувалися на харківський напрямок — у Куп’янський район, де чергували на блокпостах та виконували інші незаконні вказівки, аби не допустити контроль ЗСУ над територією.

Досудове розслідування проводять слідчі відділення №2 СВ Куп’янського РВП ГУНП в Харківській області за оперативного супроводу ДСР НПУ.

Раніше цим же терористам було заочно повідомлено про підозру за фактом участі у діяльності не передбачених законом збройних формувань (ч. 2 ст. 260 КК України).

Если вы нашли опечатку на сайте, выделите ее и нажмите Ctrl+Enter

Сообщить об опечатке

Текст, который будет отправлен нашим редакторам: