«Дружив» з окупантами і забезпечив їх транспортом: на Куп’янщині викрито колаборанта

14:27  |  27.01.2023
«Дружив» з окупантами і забезпечив їх транспортом: на Куп’янщині викрито колаборанта

Фото: t.me/prokuratura_kharkiv

За процесуального керівництва Харківської обласної прокуратури повідомлено про підозру 47-річному чоловіку за фактом передачі матеріальних ресурсів збройним формуванням держави-агресора (ч. 4 ст. 111-1 КК України). Про це повідомили в Харківській обласній прокуратурі.

За даними слідства, мешканець села Плоске Куп’янського району під час окупації населеного пункту активно співпрацював з російськими окупантами.

Чоловік, який раніше вже мав проблеми із законом, на початку травня 2022 року добровільно надав власне домоволодіння окупантам, де вони й проживали до вересня — до моменту звільнення села від загарбників.

Крім того, у червні підозрюваний у супроводі озброєних стрілецькою вогнепальною зброєю військовослужбовців зс рф приїхав до свого знайомого.

Погрожуючи насильством та залякуючи знайомого, колаборант примусив його віддати ключі від автомобіля «ВАЗ» і трактора. У результаті окупанти заволоділи зазначеними транспортними засобами та змогли використовувати їх у власних цілях.

Викриття протиправної діяльності проводилось спільно зі слідчими слідчого управління ГУНП в Харківській області за оперативного супроводу співробітників Управління стратегічних розслідувань в Харківській області ДСР НПУ.

Если вы нашли опечатку на сайте, выделите ее и нажмите Ctrl+Enter

Сообщить об опечатке

Текст, который будет отправлен нашим редакторам: