Допомагав окупантам облаштовувати блокпости і підтримував дії агресора: жителю Вовчанська повідомили про підозру

13:05  |  23.11.2023
Правоохоронці повідомили про підозру експравоохоронцям з Вовчанська, які возили окупантам їжу та проводили обшуки

Під час окупації 44-річний чоловік неодноразово публічно схвалював дії президента російської федерації та заперечував здійснення збройної агресії проти України. Про це повідомили в відділі комунікації поліції Харківщини.

Також підозрюваний вважав правильним та правомірним поширення суверенітету країни-агресора на території України.

Він переконував місцеве населення, що військовослужбовцями зс рф не здійснюються обстріли прилеглих населених пунктів та мирного населення, а навпаки, запевняв, що дані обстріли вчиняють виключно військовослужбовці Збройних Сил України.

Також він закликав місцеве населення допомагати військовослужбовцям зс російської федерації та особисто неодноразово допомагав облаштовувати блокпости ворога.

22 листопада дізнавачі відділу поліції № 1 Чугуївського РУП під процесуальним керівництвом Вовчанського відділу Чугуївської окружної прокуратури заочно повідомили чоловіку про підозру за ч. 1 ст. 111-1 (колабораційна діяльність) Кримінального кодексу України.

Санкція статті передбачає позбавлення права обіймати певні посади або займатися певною діяльністю на строк від десяти до п’ятнадцяти років.

Если вы нашли опечатку на сайте, выделите ее и нажмите Ctrl+Enter

Сообщить об опечатке

Текст, который будет отправлен нашим редакторам: