Допомагав окупантам будувати систему документообігу: на Куп’янщині викрито колаборанта

16:28  |  30.01.2023
Допомагав окупантам будувати систему документообігу: на Куп’янщині викрито колаборанта

Фото: facebook.com/ssu.kharkiv

Служба безпеки викрила ще одного колаборанта у результаті стабілізаційних заходів на деокупованій території Харківської області. Про це повідомили в Управлінні СБУ в Харківській області.

За даними слідства, зловмисником виявився мешканець селища Великий Бурлук, який на початку повномасштабного вторгнення, добровільно співпрацював з ворогом та обійняв посаду у незаконному органі влади.

Встановлено, що чоловік незаконно обійняв посаду «исполняющего обязанности специалиста сектора делопроизводства Великобурлуцкого территориального управления» створеного окупаційною владою на території Куп’янського району Харківської області.

Перебуваючи на цій псевдопосаді колаборант реєстрував кореспонденцію та звернення громадян.

Також росіяни доручили йому збирати персональні дані мешканців окупованих населених пунктів, маскуючи це під виглядом оформлення довідок для одержання «гуманітарної» допомоги від ворога.

Ці довідки мешканці використовували для перетину російських блокпостів, щоб виїжджати за межі місця постійного проживання.

Наразі йому повідомлено про підозру за ч. 2 ст. 111-1 (колабораційна діяльність) Кримінального кодексу України.

Викриття колаборанта проводили співробітники Управління СБУ в Харківській області спільно ГУНП Харківської області за процесуального керівництва Куп’янської окружної прокуратури.

Если вы нашли опечатку на сайте, выделите ее и нажмите Ctrl+Enter

Сообщить об опечатке

Текст, который будет отправлен нашим редакторам: