Допомагала уникнути мобілізації: на Харківщині правоохоронці викрили заступника директора з експертизи тимчасової непрацездатності

13:25  |  06.03.2024
Допомагала уникнути мобілізації: на Харківщині правоохоронці викрили заступника директора з експертизи тимчасової непрацездатності

Фото: t.me/prokuratura_kharkiv

Без присутності хворого порушниця складала медичні документи щодо огляду чоловіка призовного віку та направила його на проходження МСЕК. Вказані медичні документи надалі були направлені на розгляд комісії, де чоловіку без його присутності й огляду встановили другу групу інвалідності. Про це повідомили в пресслужбі ГУ НП в Харківській області.

Викрили злочинну схему слідчі слідчого управління ГУНП в Харківській області за процесуального керівництва Харківської обласної прокуратури, під оперативним супроводом УСБУ в Харківській області.

44-річній заступниці директора з експертизи тимчасової непрацездатності однієї з медичних установ Харківської області повідомлено про підозру за ч. 1 ст. 366 (службове підроблення) Кримінального кодексу України.

Їй загрожує до 3 років обмеженням волі, з позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю на строк до трьох років.

Досудове розслідування триває, встановлюються та перевіряються інші аналогічні можливі факти щодо складення медичних документів на осіб чоловічої статі призовного віку.

Если вы нашли опечатку на сайте, выделите ее и нажмите Ctrl+Enter

Сообщить об опечатке

Текст, который будет отправлен нашим редакторам: