Допомагала окупантам будувати «бюджетну систему» у місті Куп’янськ: підозрюється жінка

12:41  |  18.01.2023
Допомагала окупантам будувати «бюджетну систему» у місті Куп’янськ: підозрюється жінка

Фото: t.me/prokuratura_kharkiv

За процесуального керівництва Куп’янської окружної прокуратури Харківської області заочно повідомлено про підозру 42-річній жінці за фактом колабораційної діяльності (ч. 2 ст. 111-1 КК України). Про це повідомили в Харківській обласній прокуратурі.

За даними дізнання, уродженка міста Красний Лиман, яка проживала у Куп’янську, під час окупації добровільно пішла на співпрацю з російськими окупантами.

Так, наприкінці червня 2022 року жінка обійняла посаду «и.о. главного специалиста сектора планирования бюджета и администрирования доходов управления финансов» у так званій «ВГА Купянского района Харьковской области».

Вступивши до лав окупаційної адміністрації, колаборантка допомагала формувати «бюджетну систему».

Серед її псевдообов‘язків було складання звітності щодо бюджетних надходжень, проведення роботи зі збирання інформації щодо соціального та економічного розвитку Куп’янського району для подальшого врахування під час складання проєкту дохідної частини бюджету.

Дізнання проводять дізнавачі Куп‘янського РВП ГУНП в Харківській області за оперативного супроводу співробітників Управління СБУ в Харківській області.

Если вы нашли опечатку на сайте, выделите ее и нажмите Ctrl+Enter

Сообщить об опечатке

Текст, который будет отправлен нашим редакторам: