Додатково «заробив» на ремонті пошкодженої обстрілами будівлі: у Харкові на заволодінні бюджетними коштами викрито підрядника

17:48  |  04.10.2024
Додатково «заробив» на ремонті пошкодженої обстрілами будівлі: у Харкові на заволодінні бюджетними коштами викрито підрядника

Фото: hk.npu.gov.ua

Зловживаючи службовим становищем, ФОП заволодів коштами державного бюджету, які були  виділені на відновлення інфраструктури державного підприємства, що постраждало внаслідок збройної агресії рф. Про це повідомили в пресслужбі ГУ НП в Харківській області.

У період з грудня 2022 по лютий 2023 року ФОП вніс неправдиві дані до акту приймання виконаних будівельних робіт, у якому зазначив неправдиві відомості щодо завищеної вартості фактично використаних будівельних матеріалів. Своїми діями зловмисник спричинив державі збитки у сумі 499 433 гривень.

Поліцейські провели низку слідчих та процесуальних дій, в тому числі будівельно-технічну експертизу. За результатами проведених заходів встановлена завищена вартість використаних будівельних матеріалів та внесення неправдивих даних до офіційних звітних документів.

3 жовтня слідчі Харківського районного управління поліції № 1 ГУНП в Харківській області за процесуального керівництва Київської окружної прокуратури міста Харкова та оперативного супроводу СБУ повідомили 58-річному чоловіку про підозру у скоєнні злочинів за ч. 4 ст. 191  (привласнення, розтрата майна або заволодіння ним шляхом зловживання службовим становищем) та ч. 2 ст. 366 (службове підроблення) Кримінального кодексу України.

Підозрюваному загрожує ув’язнення до 12 років з позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю до трьох років з конфіскацією майна.

Если вы нашли опечатку на сайте, выделите ее и нажмите Ctrl+Enter

Сообщить об опечатке

Текст, который будет отправлен нашим редакторам: