Додаткові піротехнічні підрозділи розміновуватимуть критичну інфраструктуру Дергачівщини (відео)

20:14  |  12.04.2023
Додаткові піротехнічні підрозділи розміновуватимуть критичну інфраструктуру Дергачівщини

Фото: kharkivoda.gov.ua

До населених пунктів Дергачівської тергромади активно повертаються жителі. Тому кількість запитів щодо розмінування об’єктів, у тому числі й критичної інфраструктури, зростає. Для цього залучать додаткові піротехнічні підрозділи. Про це повідомив начальник Харківської обласної військової адміністрації Олег Синєгубов під час робочої поїздки до тергромади.

«Одним із першочергових питань на деокупованих територіях є розмінування та повне відновлення ЛЕП. Жителі області мають бути забезпечені усім необхідним. Маємо чітке завдання від Президента щодо прискорення темпів розмінувань та повноцінного відновлення газо-, електро- та водопостачання. Питання тримаємо на постійному контролі й посилюємо проблемні ділянки додатковими розрахунками ДСНС», — зазначив Олег Синєгубов.

Крім того, в громаді працюють над концепцією відновлення закладів освіти. Сільські школи низки прикордонних населених пунктів пошкоджені або зруйновані окупантами.

На Дергачівщині пропонують створювати опорні школи на базі наявних у населених пунктах громади. Заклади будуть забезпечені укриттями. Учнів зі знищених шкіл переводитимуть до опорних.

«Ми працюємо над такою концепцією, адже вже маємо готуватися до відновлення очного освітнього процесу після нашої перемоги. Планується забезпечення освітніх закладів шкільними автобусами, які будуть довозити школярів із сіл та селищ до навчальних закладів», — пояснив перший заступник начальника Харківської районної військової адміністрації Володимир Усов.

До повномасштабного вторгнення в Дергачівській громаді мешкали близько 45 тисяч осіб. За оперативною інформацією, зараз на Дергачівщині проживають майже 20 тисяч людей.

«Люди повертаються і ми готуємось до відновлення, покращення соціальних об’єктів, програм психологічної підтримки дітей та цілих родин», – пояснив голова Дергачівської міської військової адміністрації Вячеслав Задоренко.

Если вы нашли опечатку на сайте, выделите ее и нажмите Ctrl+Enter

Метки:

Сообщить об опечатке

Текст, который будет отправлен нашим редакторам: