Добровільно впроваджувала російську систему освіти в ліцеї: на Харківщині правоохоронці викрили чергову колаборантку

12:01  |  26.05.2023
Добровільно впроваджувала російську систему освіти в ліцеї: на Харківщині правоохоронці викрили чергову колаборантку

Фото: hk.npu.gov.ua

55–річна жінка фактично обіймала посаду директора місцевого ліцею та впроваджувала в навчальному закладі систему освіти держави-агресора. Про це повідомили в відділі комунікації поліції Харківщини.

За даними слідства, під час тимчасової окупації виконувачкою обов’язків директора «Куп’янського ліцею № 4» була призначена мешканка села Ківшарівка.

Всупереч законам України жінка повідомила вчителям та батькам учнів про встановлення та поступове впровадження в ліцеї стандартів освіти російської федерації та подальше викладання навчальних предметів російською мовою.

Вона почала підготовку приміщення ліцею до нового 2022-2023 навчального року та за особистим підписом склала відомість про виготовлення свідоцтва про повну загальну середню освіту на 30 учнів.

Слідчі Куп’янського РВП ГУНП в Харківські області відкрили кримінальне провадження за ч. 3 ст. 111-1 (колабораційна діяльність) Кримінального кодексу України.

Санкція статті передбачає виправні роботи на строк до 2 років або арешт на строк до 6 місяців, або позбавлення волі на строк до 3 років з позбавленням права обіймати певні посади або займатися певною діяльністю на строк від 10 до 15 років.

Если вы нашли опечатку на сайте, выделите ее и нажмите Ctrl+Enter

Сообщить об опечатке

Текст, который будет отправлен нашим редакторам: