Добровільно працювала на окупантів: на Харківщини жінці повідомили про підозру

12:09  |  05.04.2024
Добровільно працювала на окупантів: на Харківщини жінці повідомили про підозру

Фото: hk.npu.gov.ua

Під час окупації міста Балаклія місцева мешканка влаштувалась на роботу в незаконно створеному органі окупаційної влади. Про це повідомили в відділі комунікації поліції Харківщини.

На початку травня 2022 року 55-річна мешканка міста Балаклія звернулась до окупаційної влади з приводу працевлаштування. Її призначили бухгалтером відділу освіти в так званому «Балаклійському територіальному управлінні» — незаконному органі, створеному на тимчасово окупованих територіях Харківської області.

Працюючи за посадою, жінка заповнювала та перевіряла табелі робочого часу для подальшого нарахування заробітної плати працівникам відділу освіти окупаційної адміністрації.

Дізнавачі відділу поліції №1 Ізюмського РУП ГУНП в Харківській області під процесуальним керівництвом Ізюмської окружної прокуратури відкрили кримінальне провадження за ч. 2 ст. 111-1 (колабораційна діяльність) Кримінального кодексу України.

Санкція статті передбачає позбавлення права обіймати певні посади або займатися певною діяльністю на строк до п’ятнадцяти років з конфіскацією майна або без такої. Зловмисниці повідомлено про підозру в скоєнні даного правопорушення.

Если вы нашли опечатку на сайте, выделите ее и нажмите Ctrl+Enter

Сообщить об опечатке

Текст, который будет отправлен нашим редакторам: