Добровільно обійняв посаду керівника енергетиків і віддав окупантам спецтехніку: мешканцю Харківщини повідомили про підозру

15:08  |  28.06.2023
Добровільно обійняв посаду керівника енергетиків і віддав окупантам спецтехніку: мешканцю Харківщини повідомили про підозру

Фото: hk.npu.gov.ua

Під час окупації міста Куп’янськ чоловік обіймав посаду так званого «начальника Куп’янського РЕМ» самопроголошеної «військово-цивільної адміністрації Куп’янського району Харківської області». Про це повідомили в відділі комунікації поліції Харківщини.

У червні минулого року правопорушник, використовуючи своє службове становище, передав автовишку для розмальовування стели з назвою «Куп’янськ» у кольори прапору держави-агресора.

Також 48-річний зловмисник надав вказівку бригаді електромонтерів провести аварійно-відновлювальні роботи електричної мережі в будівлі, де знаходилась так звана комендатура незаконних збройних і воєнізованих формувань, створених на тимчасово окупованій території міста.

26 червня слідчі Харківського районного управління поліції № 3 ГУНП в Харківській області під процесуальним керівництвом Шевченківської окружної прокуратури Харків повідомили чоловіку про підозру за ч. 4 ст. 111-1 (колабораційна діяльність) Кримінального кодексу України.

Санкція статті передбачає до 5 років позбавлення волі з позбавленням права обіймати певні посади або займатися певною діяльністю на строк від десяти до п’ятнадцяти років та з конфіскацією майна.

Вирішується питання щодо обрання підозрюваному запобіжного заходу.

Если вы нашли опечатку на сайте, выделите ее и нажмите Ctrl+Enter

Сообщить об опечатке

Текст, который будет отправлен нашим редакторам: