До звільненого Ізюма привезли перший наклад місцевої газети «Обрії Ізюмщини»

12:46  |  20.09.2022
До звільненого Ізюма привезли перший наклад місцевої газети "Обрії Ізюмщини"

Газета "Обрії Ізюмщини" видала перший наклад після деокупації міста, вересень 2022. Фото: Volodymyr Matsokin

В деокупованому Ізюмі разом з гуманітарною допомогою роздаватимуть газету «Обрії Ізюмщини» — перший випуск після звільнення міста Збройними силами України. Про це розповів головний редактор газети Костянтин Григоренко, — повідомляє «Суспільне».

Через війну редактор евакуювався з міста, але продовжував висвітлювати події в Ізюмі на сайті та у соціальних мережах видання.

«5 тисяч примірників на чотирьох сторінках, сьогодні вже їх доставили в Ізюм. Волонтери роздадуть їх безкоштовно в усіх мікрорайонах міста, там, де роздаватимуть гуманітарну допомогу», — сказав Григоренко.

Матеріали для першого випуску після деокупації Костянтин Григоренко готував самостійно за підтримки колег з Львівщини.

У газеті є звернення голови Ізюмської районної військової адміністрації Степана Масельського, який попереджає про небезпеки швидкого повернення до звільненого міста, звернення Ізюмського міського голови Валерія Марченка та кілька авторських статей.

«Про окупантів, які хотіли побудувати комунізм в Ізюмі, жахлива історія про те, як одна наша ізюмчанка пролежала вісім днів з мертвими сином, мамою і чоловіком, після обстрілів. Також пишу про колаборантів, про тих, хто зрадив Україну і таке інше», — розповів Костянтин Григоренко.

Повернутися додому редактор «Обріїв Ізюмщини» планує тоді, коли відновлять електропостачання й інтернет, щоб мати можливість працювати.

«Я зв’язався зі своїми колегами з Ізюма, будемо налагоджувати зв’язок. Але верстати будемо за межами Ізюма, друкуємо у Харкові», — розповів Костянтин Григоренко.

До кінця року редактор планує поновити періодичність «Обріїв» і видавати газету, як і раніше, раз на тиждень.

Если вы нашли опечатку на сайте, выделите ее и нажмите Ctrl+Enter

Сообщить об опечатке

Текст, который будет отправлен нашим редакторам: