До України повернулась родина, яку примусово депортували з Липців до рф

12:44  |  04.07.2023
До України повернулась родина, яку примусово депортували з Липців до рф

Фото: t.me/dmytro_lubinetzs

З рф до України вдалося повернути мешканку Харківщини з маленьким сином, яких примусово депортували під час окупації села Липці. Про це повідомив Уповноважений Верховної Ради України з прав людини Дмитро Лубінець.

За його інформацією, до початку повномасштабної війни жінка з сином проживала в Липцях, на Харківщині. В їхнє село російські окупанти зайшли в перший же день вторгнення — 24 лютого. 16 березня окупаційна влада в примусовому порядку вивезла сім’ю до Воронезької області.

Лубінець додав, що аби родина змогла отримати посвідчення на повернення в Україну, Офіс Омбудсмана оперативно зв’язався з державною міграційною службою України. А супровід її на територію країни-агресора був забезпечений спільно з організацією, яка займається питаннями повернення депортованих осіб.

«Водночас маючи всі необхідні документи, маму разом із маленьким сином кілька разів не пропускала на кордоні російська сторона. І, що вже не дивує, жодних пояснень не надавали. Попри всі складнощі, 18-го червня обох вдалося повернути додому. Наразі вони перебувають у Харкові”, — написав Лубінець.

Если вы нашли опечатку на сайте, выделите ее и нажмите Ctrl+Enter

Сообщить об опечатке

Текст, который будет отправлен нашим редакторам: