До Харкова прибули автобуси з Нюрнберга

12:25  |  21.08.2023
До Харкова прибули автобуси з Нюрнберга

Фото: city.kharkov.ua

Дев’ять автобусів «MAN» прибули до Харкова з німецького міста-побратима Нюрнберга. Як повідомив начальник відділу експлуатації КП «Салтівське трамвайне депо» Олексій Бородаєвський, німецькі партнери передали автобуси двох видів: 12 та 18-метрові.

Найближчим часом вони почнуть курсувати на 63-му та 204-му маршрутах. Це дозволить покращити пасажирське сполучення між Індустріальним районом та Північною Салтівкою, а також між Східною Салтівкою та Олексіївкою.

Начальник відділу експлуатації КП нагадав, що під час повномасштабного вторгнення різного ступеня пошкоджень зазнали 94 автобуси. Більшість з них вдалося відремонтувати, проте близько 10 одиниць відновленню не підлягають. Нині Харковом курсують 90 автобусів, які обслуговують 42 маршрути.

За його словами, через масштабні пошкодження техніки ситуація з пасажироперевезеннями в Харкові непроста. Також її ускладнили приватні перевізники, які припинили обслуговування маршрутів у Харкові.

Зараз автобусне сполучення в місті, в яке повертається все більше харків’ян, майже повністю забезпечується силами КП. Тому така підтримка від європейських партнерів, наголосив Олексій Бородаєвський, є вкрай важливою та своєчасною для Харкова.

Також він зазначив, що до кінця вересня Нюрнберг має намір передати Харкову 40 автобусів. У зв’язку з цим комунальне підприємство запрошує на роботу водіїв категорії «D».

Если вы нашли опечатку на сайте, выделите ее и нажмите Ctrl+Enter

Сообщить об опечатке

Текст, который будет отправлен нашим редакторам: