До Харкова повернулося 40% школярів

18:07  |  31.08.2023
До Харкова повернулося 40% школярів

Фото: city.kharkov.ua

До Харкова станом на серпень 2023 року повернулося 40% учнів шкіл міста. Як повідомила на пресконференції директор Департаменту освіти Ольга Деменко, 1 вересня 2022 року в місті перебувало 25-27% дітей.

Водночас, за її словами, 36% школярів залишаються за кордоном. Також повертаються до міста вчителі. Якщо на 1 вересня минулого року в місті працювало 53% педагогів, то зараз — 68%.

«Звільняти вчителів, які перебувають за кордоном, ми не будемо в жодному разі, бо вони нам потрібні. Близько 36% дітей зараз теж перебувають за кордоном, і частина з них не повернеться. Є ті, хто хоче здобути українську освіту. Тому і в мирний час ми плануємо створювати онлайн-класи у кожній школі, щоб діти могли здобути нашу освіту онлайн», — повідомила Ольга Деменко.

Директор департаменту резюмувала, що всього у навчальній мережі міста — 184 школи, де навчаються 112 тис. дітей, які здобуватимуть освіту онлайн та офлайн (понад 1 тис. — у метрополітені). До війни в харківських школах навчалося на 15 тис. дітей більше.

Если вы нашли опечатку на сайте, выделите ее и нажмите Ctrl+Enter

Сообщить об опечатке

Текст, который будет отправлен нашим редакторам: