До Харківщини від уряду Естонії прибули 11 сучасних автобусів (відео)

17:34  |  07.02.2023
До Харківщини від уряду Естонії прибули 11 сучасних автобусів

Фото: kharkivoda.gov.ua

Сьогодні транспорт передадуть у громади області. За ініціативи начальника Харківської ОВА Олега Синєгубова, голови Харківської обласної ради Тетяни Єгорової-Луценко та при підтримці Міністерства освіти й науки України Харківщина отримала 11 автобусів Iveco Irisbus Crossway від уряду Естонії.

«Сьогодні ми бачимо результат співпраці Харківської ОВА, Обласної ради та Міністерства освіти й науки. Маємо 11 автобусів, які вже сьогодні поїдуть до 7 районів області на освітні потреби. Першочергово транспорт отримають ті громади, які найбільше постраждали від наслідків російської агресії. Наразі навчальний процес в регіоні відбувається онлайн, тому автобуси будуть в нагоді у майбутньому, а поки вони використовуватимуться для організаційних заходів», – розповів Олег Синєгубов.

Голова Харківської обласної ради Тетяна Єгорова-Луценко зазначила, що пасажирський транспорт для громад області надійшов від уряду Естонської Республіки.

«Це було прохання начальника Харківської обласної військової адміністрації та голови Обласної ради з приводу цих автобусів. Ми зверталися вдвох із відповідним листом до уряду Естонської Республіки й Міністерство освіти і науки України нам в цьому допомогло. Для нас дуже важливо, коли міжнародні партнери про нас не забувають, тримають руку на пульсі й допомагають всім, чим можуть», – сказала голова облради.

За словами першого заступника начальника військової адміністрації Харківського району Володимира Усова, транспорт, отриманий від міжнародних партнерів, стане підмогою під час відновлення громади, постраждалої від російської агресії.

«Наш район сьогодні також отримав автобус. Він буде направлений у Дергачівську громаду, територія якої на 40% була захоплена російськими терористами. ЗСУ повністю звільнили населені пункти, але окупанти, відступаючи, знищили майже увесь транспорт. Тому автобус стане нам дуже у пригоді», – розповів Володимир Усов.

Автобуси вже сьогодні вирушать до громад області.

Если вы нашли опечатку на сайте, выделите ее и нажмите Ctrl+Enter

Метки:

Сообщить об опечатке

Текст, который будет отправлен нашим редакторам: