До евакуації на Харківщині залучили близько 400 волонтерських організацій

13:07  |  01.02.2024
До евакуації на Харківщині залучили близько 400 волонтерських організацій

Фото: kharkivoda.gov.ua

Про це йшлося під час засідання заступника начальника Харківської ОВА Євгена Іванова та представників Управління ООН з координації гуманітарних справ.

Особливу увагу приділили оперативному ремонту після ворожих ударів, а також забезпеченню постраждалих жителів області гуманітарною допомогою, будівельними матеріалами та паливною деревиною на осінньо-зимовий період.

«Швидке усунення наслідків ворожих ударів по Харківщині – одне з пріоритетних напрямків нашої роботи. Спільно з волонтерами та комунальниками закриваємо вибиті вікна та вхідні групи, волонтери надають психологічну допомогу постраждалим та забезпечують людей усім необхідним», — зазначив заступник начальника Харківської ОВА Євген Іванов.

В межах обов’язкової евакуації, впродовж двох тижнів з 27 населених пунктів Кіндрашівської і Курилівської громад Куп’янського району евакуювали більше 300 людей, з них 30 – діти. Активну участь у цьому процесі беруть близько 400 волонтерських організацій — доправляють людей до центрів евакуації, а потім до місць компактного розташування.

«Вкотре хочу подякувати усім партнерам, які беруть участь в цьому процесі. Це було б неможливо без участі працівників усіх кластерів. Евакуйовані отримують необхідну допомогу за різними напрямками – починаючи від юридичної допомоги, закінчуючи грошовою», — зазначила керівникця харківського офісу Управління ООН з координації гуманітарних справ Мака Хазалія.

Задля пришвидшення темпів розмінування у Харківській області, є запит від піротехнічних розрахунків на засоби індивідуального захисту, металошукачі та машини для розмінування.

«На Харківщині працює потужна школа для підготовки особового складу піротехнічних розрахунків. Шукаємо донорів та благодійників, які зможуть посилити матеріально-технічне забезпечення піротехнічних підрозділів задля пришвидшення темпів розмінування», — зазначив Євген Іванов.

Если вы нашли опечатку на сайте, выделите ее и нажмите Ctrl+Enter

Сообщить об опечатке

Текст, который будет отправлен нашим редакторам: