До 5 років позбавлення волі засуджено ще одного шанувальника «руського миру» на Харківщині

14:38  |  02.08.2024
До 5 років позбавлення волі засуджено ще одного шанувальника «руського миру» на Харківщині

Фото: facebook.com/VladislavAbdula

Служба безпеки України зібрала неспростовні докази вини ворожого пропагандиста з Харкова, який вихваляв в інтернеті російську агресію проти України. Про це повідомив речник УСБУ в Харківській області Владислав Абдула.

Зловмисником виявився 46-річний місцевий мешканець, який у 2022 році вже притягався Службою безпеки до кримінальної відповідальності та навіть отримав судовий вирок за заперечення збройної агресії рф проти України. Тоді суд врахував визнання обвинуваченим своєї провини й звільнив його від тюремного ув’язнення з іспитовим строком у три роки.

Втім, російський пропагандист не припинив протиправної діяльності й продовжив вихваляти агресорів та мріяти про захоплення Харкова російськими військами, цинічно називаючи окупацію — «визволенням».

Крім цього, чоловік дискредитував українських захисників, розповсюджуючи стандартні фейки кремлівської пропаганди.

За даними слідства, для популяризації своїх антиукраїнських висловлювань ворожий агітатор використовував проросійські чати у месенджері Телеграм.

Призначена Службою безпеки судова лінгвістична семантико-текстуальна експертиза підтвердила протиправний характер висловлювань зловмисника.

На підставі зібраних Службою безпеки доказів чоловіка визнано винним за ч. 3 ст. 436-2 Кримінального кодексу України (виправдовування та заперечення збройної агресії рф проти України, глорифікація її учасників, вчинені повторно).

Згідно з рішенням суду зловмиснику призначено покарання у вигляді 5 років позбавлення волі без конфіскації майна.

Если вы нашли опечатку на сайте, выделите ее и нажмите Ctrl+Enter

Сообщить об опечатке

Текст, который будет отправлен нашим редакторам: