До 15 років позбавлення волі засуджений російський військовий, який на Харківщині розстріляв автомобіль з цивільними: суд виніс вирок

12:03  |  06.12.2023
До 15 років позбавлення волі засуджений російський військовий, який на Харківщині розстріляв автомобіль з цивільними: суд виніс вирок

Фото: hk.npu.gov.ua

Подія сталася у червні минулого року. Чоловік отримав тяжкі тілесні ушкодження, проте вижив, жінку врятували бійці Збройних сил України. Вони вивели її з небезпечного місця за допомогою квадрокоптера, на якому закріпили папірець з написом «Йди за мною». Про це повідомили в відділі комунікації поліції Харківщини.

Колегія суддів Красноградського районного суду Харківської області визнала винним мешканця Москви Кержаєва Клима Дмитровича, старшого лейтенанта, командира 1 мотострілецької роти 1 мотострілецького батальйону БТГр 15 мотострілецького полку 2 мотострілецької дивізії 1 танкової армії Західного воєнного округу збройних сил росії у вчиненні злочинів, передбачених ч. 2 ст. 15, ч. 2 ст. 28, ч. 2 ст. 438 (порушенні законів та звичаїв війни, поєднаних з умисним убивством) Кримінального кодексу України.

6 грудня вироком Красноградського районного суду Харківської області Клима Кержаєва засуджено до 15 років позбавлення волі.

Нагадаємо, подія сталася у червні минулого року на окупованій території Ізюмського району. Тоді військовослужбовці рф зі стрілецької зброї обстріляли цивільний автомобіль «Mazda». Подружжя дивом вижило.

Если вы нашли опечатку на сайте, выделите ее и нажмите Ctrl+Enter

Сообщить об опечатке

Текст, который будет отправлен нашим редакторам: