До 12 років ув’язнення загрожує лісничому з села Черкаські Тишки, який показував окупантам шляхи для орієнтації на місцевості

16:03  |  10.04.2023
До 12 років ув’язнення загрожує лісничому з села Черкаські Тишки, який показував окупантам шляхи для орієнтації на місцевості

Фото: t.me/prokuratura_kharkiv

Харківською обласною прокуратурою затверджено та направлено до суду обвинувальний акт щодо 61-річного чоловіка за фактом пособництва державі-агресору (ч. 1 ст. 111-2 КК України) та за фактом визнання правомірною збройної агресії рф проти України (ч. 1 ст. 436-2 КК України). Про це повідомили в Харківській обласній прокуратурі.

Досудовим розслідуванням встановлено, що під час окупації села Черкаські Тишки Циркунівської територіальної громади Харківського району лісничий добровільно пішов на співпрацю з представниками так званої «днр» та російськими військовими, які дислокувались у селі.

Він супроводжував окупантів по лісистій місцевості, аби ті могли краще орієнтуватись в населеному пункті. Маючи дружні стосунки з ворогами, він став «старшим» у селі.

Також обвинувачений передав окупантам інформацію про наявність в односельців транспортних засобів.

Крім того, чоловік усіляко виражав свою прихильність до країни-агресора. Так, він публічно серед односельців казав, що підтримує дії рф.

Наразі обвинувачений перебуває під вартою. Справу розглядатимуть у Харківському районному суді Харківської області.

Максимальна санкція статей передбачає покарання у виді позбавлення волі на строк від десяти до дванадцяти років з позбавленням права обіймати певні посади або займатися певною діяльністю на строк від десяти до п’ятнадцяти років та з конфіскацією майна або без такої.

Досудове розслідування проводив СВ Управління СБУ в Харківській області.

Если вы нашли опечатку на сайте, выделите ее и нажмите Ctrl+Enter

Сообщить об опечатке

Текст, который будет отправлен нашим редакторам: