До 10 років за ґратами засуджено жінку, яка співпрацювала з ворогом під час окупації Куп’янщини

17:04  |  03.03.2023
До 10 років за ґратами засуджено жінку, яка співпрацювала з ворогом під час окупації Куп’янщини

Фото: t.me/prokuratura_kharkiv

За публічного обвинувачення прокурорів Харківської обласної прокуратури жінку визнано винною в колабораціонізмі (ч. 2, ч. 6 ст. 111-1 КК України). Про це повідомили в Харківській обласній прокуратурі.

Їй призначено покарання – 10 років позбавлення волі. Також засуджену позбавлено права обіймати посади в органах державної влади та системи освіти на строк 12 років з конфіскацією майна.

Доведено, що жінка переїхала з Донецької області до селища Великий Бурлук Куп’янського району. Під час окупації населеного пункту вона активно підтримувала дії рф проти України.

Прихильниця «руського миру» добровільно обійняла посаду бухгалтера у так званому «управлении образования военно-гражданской администрации Купянского района Харьковской области».

Жінка нараховувала заробітну плату працівникам територіальних закладів управління освіти та виховання і складала відомості на отримання так званої «матеріальної допомоги» від рф.

За свою роботу отримувала 25 тисяч російських рублів щомісячно.

Крім того, вона допомагала окупантам розповсюджувати фейки щодо позитивного ставлення місцевого населення до рф та поширювала прокремлівські наративи.

Вона надала інтерв‘ю російським журналістам «Первого канала», в якому розповіла, як «з 2014 року чекала на росію».

У листопада 2022 року жінку було затримано. Обвинувальний вирок виніс Київський районний суд Харкова.

Если вы нашли опечатку на сайте, выделите ее и нажмите Ctrl+Enter

Сообщить об опечатке

Текст, который будет отправлен нашим редакторам: