Депутаты горсовета внесли изменения в регламент: первую сессию нового созыва проведут без Кернеса

11:41  |  02.12.2020
Депутаты горсовета внесли изменения в регламент: первую сессию нового созыва проведут без Кернеса

На 38-ой сессии Харьковского городского совета VII созыва депутаты внесли изменения в регламент горсовета, которые определяют работу мэрии в отсутствие городского головы на первой сессии нового созыва. «За» проголосовали 53 депутата, 7 — против, 2 воздержались.

Депутаты дополнили ст. 11 регламента частями 4 и 5, касающиеся проведения первой сессии при отсутствии городского головы «по уважительным причинам». В ч. 4 впервые появляется должность «председательствующего».

  • Ч. 4. У разі, якщо на час проведення першої сесії міського голову обрано, однак він з поважних причин не бере участі в першому пленарному засіданні першої сесії, міська рада шляхом прийняття більшістю від присутніх депутатів на пленарному засіданні сесії міської ради процедурного рішення обирає з числа депутатів головуючого, який головує на пленарних засіданнях міської ради до обрання секретаря міської ради. З часу обрання секретаря міської ради він головує на пленарних засіданнях міської ради. До обрання головуючого на пленарному засіданні міської ради головує голова відповідної територіальної виборчої комісії.

Ч. 5 описывает вариант, по которому мэр «не предложил кандидатуру секретаря городского совета».

  • Ч. 5. У разі якщо на час проведення першої сесії міського голову обрано, однак він з поважних причин не бере участі в першому пленарному засіданні першої сесії та не запропонував кандидатуру секретаря міської ради, міська рада обирає тимчасову президію із числа депутатів міської ради в кількості трьох-п’яти осіб. Члени тимчасової президії почергово головують на пленарних засіданнях міської ради до обрання секретаря міської ради. До обрання тимчасової президії на пленарному засіданні міської ради головує голова відповідної територіальної виборчої комісії.

Секретарь городского совета Александр Новак заявил, что горсовет «ни в коем случае не меняет положения законов, когда зарегистрирован городской голова», а определяет порядок проведения первой сессии городского совета.

«Зокрема, ч. 15 передбачає, що порядок проведення першої сесії визначається не чим іншим, як регламентом міської ради. Тому пропозиції, які запропоновані на розгляд, унормовують положення проведення першої сесії. Вас хвилює «головуючий». І ви кажете, що в законі ніде нічого немає. В ч. 11 передбачено, що якщо рада скликається за пропозицією певної частини депутатів, то саме депутати визначають, хто відкриває сесію, а на пленарному засіданні обирається головуючий. Тому є аналогії, є зразки такого вирішення питань», — сказал Новак, отвечаю депутату Черняку.

Игорь Черняк говорил, что отдельные пункты проекта решения противоречат закону.

«Що ми робимо? Ми зараз придумуємо кандидатуру, особу якогось головуючого. Я перечитав закон, я не знаю, що це за звір такий. Це ми самостійно взяли і придумали, що ми хочемо обрати головуючого. Але у нас, вибачте, є міський голова. За нього проголосували харків’яни, обрали, це зрозуміло, це міський голова. У нас є склад міської ради, за нього теж голосували харків’яни. Хто такий головуючий?», — сказал перед голосованием Черняк.

Если вы нашли опечатку на сайте, выделите ее и нажмите Ctrl+Enter

Сообщить об опечатке

Текст, который будет отправлен нашим редакторам: