Депутатці, яка очолила село на Ізюмщині під час окупації, повідомлено про підозру

16:48  |  24.04.2023
Депутатці, яка очолила село на Ізюмщині під час окупації, повідомлено про підозру

Фото: hk.npu.gov.ua

Під час окупації 41-річна зловмисниця добровільно обіймала посаду «помощника начальника Боровского ТУ ВГА Изюмского района Харьковской области (с. Подвысокое)» у незаконному органі влади на тимчасово окупаційній території. Про це повідомили в відділі комунікації поліції Харківщини.

На займаній посаді жінка виконувала організаційно-розпорядчі та адміністративно-господарські функції, а саме: брала участь в нарадах керівників відділів окупаційної влади, наймала на роботу працівників при окупаційній владі, збирала та формувала списки місцевих мешканців, які передавала окупаційній владі, організовувала приймання від окупаційної влади харчові продукти для місцевого населення та забезпечувала їх розподіл.

За даним фактом слідчим було відкрито кримінальне провадження за ч. 5 ст. 111-1 (колабораційна діяльність) Кримінального кодексу України.

Санкція статті передбачає покарання у вигляді позбавлення волі на строк від 5 до 10 років з позбавленням права обіймати певні посади або займатися певною діяльністю на строк від 10 до 15 років та з конфіскацією майна або без такої волі на строк від 5 до 10 років.

Слідчим Ізюмського районного управління поліції ГУНП в Харківській області за процесуальним керівництвом Харківської обласної прокуратури жінці повідомлено про підозру у скоєнні злочину.

Если вы нашли опечатку на сайте, выделите ее и нажмите Ctrl+Enter

Сообщить об опечатке

Текст, который будет отправлен нашим редакторам: