ДБР завершило розслідування щодо зрадників, які допомагали окупантам створювати фейковий суд та фортифікаційні споруди на Харківщині

11:31  |  07.02.2023
Працівники ДБР завершили досудове розслідування щодо очільниці Вовчанського районного суду та завідувача одного із секторів Держпідприємства «Куп’янське лісове господарство», які допомагали загарбникам під час тимчасової окупації.

Фото: dbr.gov.ua

Працівники ДБР завершили досудове розслідування щодо очільниці Вовчанського районного суду та завідувача одного із секторів Держпідприємства «Куп’янське лісове господарство», які допомагали загарбникам під час тимчасової окупації. Про це повідомили в Державному бюро розслідувань.

Обвинувальні акти направлені до суду.

Голова Вовчанського райсуду після приходу росіян взялася активно допомагати їм створювати місцеву окупаційну судову установу. Вона почала агітувати колег теж переходити на бік ворога, склала штатний розпис та визначила оклад для тих, хто погодився б працювати на ворога.

Також зрадниця проводила збори працівників, на яких розповідала, що охочі працювати на окупантів мають отримати російські паспорти, пройти курси зі знання російського законодавства та скласти відповідні іспити.

Перед звільненням Вовчанська жінка втекла до рф.

Працівник Куп’янського лісгоспу під час тимчасової окупації погодився очолити установу та працювати на загарбників. Він організовував заготівлю деревини, яку окупанти використовували для своїх бліндажів та фортифікаційних споруд.

Після звільнення Куп’янська фігурант був затриманий. Нині він продовжує перебувати під вартою.

Голова райсуду та керівник окупаційного лісництва обвинувачуються у державній зраді (ч. 2 ст. 111 КК України).

Санкція статті передбачає довічне позбавлення волі з конфіскацію майна.

Если вы нашли опечатку на сайте, выделите ее и нажмите Ctrl+Enter

Сообщить об опечатке

Текст, который будет отправлен нашим редакторам: