Чернишов: Є план повного відновлення електропостачання в Харкові

22:20  |  13.09.2022
Чернишов: Є план повного відновлення електропостачання в Харкові

Олексій Чернишов. Фото: facebook.com/oleksiy.chernyshov

У Харків направлені додаткові підрозділи ДСНС та вирішується питання щодо забезпечення міста генераторами енергії. Про це на своїй сторінці у Facebook повідомив міністр розвитку громад та територій України Олексій Чернишов.

За його словами, з питань енергозабезпечення Харкова пройшла координаційна нарада. У ній взяли участь керівництво Міністерства енергетики України, голова ДСНС України Сергій Крук, Харківський міський голова Ігор Терехов, представники Харківської обласної військової адміністрації та постачальники електроенергії.

Олексій Чернишов зазначив, що у Харкові працюватимуть представники Мінрегіону, Міненерго та ДСНС для координації питання повного відновлення електропостачання Харкова, оцінки ситуації та додаткових потреб в матеріалах та обладнанні.

«Харків — місто-герой, яке демонструє всьому світові свій характер та стійкість. 11 вересня російські війська завдали удару по одній із найбільших ТЕЦ в Україні — Харківській ТЕЦ-5. Більша частина області та міста Харків перебувала без електроенергії. Проблеми з електропостачанням у Харкові є й сьогодні. Місцева влада та відповідні служби напрацювали план повного відновлення електропостачання в місті та працюють над його реалізацією. Держава не залишається осторонь», — наголосив Олексій Чернишов.

Він повідомив, що сьогодні уряд виділив Харківській області 400 млн грн з резервного фонду Держбюджету  на ліквідацію наслідків бойових дій та відновлення інфраструктури. На кошти, виділені Харківській обласній військовій адміністрації раніше, відновлювальні роботи були проведені майже на 200 об’єктах.

Если вы нашли опечатку на сайте, выделите ее и нажмите Ctrl+Enter

Сообщить об опечатке

Текст, который будет отправлен нашим редакторам: