Часть людей, депортированных из Изюма в рф, смогли вернуться в Украину — горсовет

21:38  |  16.05.2022

Часть жителей Изюма, которых оккупанты депортировали на территорию рф, смогли вернуться в Украину через страны Европейского Союза. Об этом 16 мая в телеэфире рассказал начальник отдела Изюмского горсовета Максим Стрельник.

«Ми знаємо про випадки, коли людей насильно депортували, вивозили на територію РФ. Наші жителі, громадяни України перейшли кордон на КПП «Чугуновка», й після цього їх доправили у Бєлгород, пізніше вони проходили так звані фільтраційні табори, з ними спілкувалися спецслужби, вирішувалася подальша доля на території РФ. Деякі з цих людей поїхали до родичів, які у них є в Росії. Частина людей перейшла кордон з ЄС у Прибалтиці, й через Естонію, Латвію, Литву, Польщу змогла повернутися в Україну», — сказал Стрельник.

По словам Стрельника, на 16 мая в Изюме остаются более 15 тысяч человек, в просьбе эвакуировать людей оккупанты отказывают.

«Російські окупанти активізували свою радіоелектронну боротьбу, все рідше місцеві можуть додзвонитися до рідних, волонтерів, місцевої влади. У місті — гуманітарна катастрофа. Понад тиждень окупанти забороняють залишати Ізюм навіть власним транспортом. До цього така можливість була певними маршрутами. Зараз місто повністю заблоковане», — сообщил Максим Стрельник.

Если вы нашли опечатку на сайте, выделите ее и нажмите Ctrl+Enter

Сообщить об опечатке

Текст, который будет отправлен нашим редакторам: