Будівлі радянської забудови у Харкові можна реконструювати без розселення

11:38  |  17.12.2022
Будівлі радянської забудови у Харкові можна реконструювати без розселення

Фото: city.kharkov.ua

Є метод реконструкції старих будівель радянської забудови, які можна реконструювати без розселення мешканців. Про це на зустрічі з Харківським міським головою Ігорем Тереховим повідомив британський архітектор Норман Фостер.

«Якщо виїдемо за Лондон, Париж, Відень – теж зможемо побачити будинки тієї епохи. У нашому фонді пройшов великий семінар із житлових питань. Ми зібрали найкращих експертів, і була одна зі студенток-архітекторів, яка представила своє бачення того, як зберегти будівлю за рахунок нового шару з дуже простих матеріалів, які кріпляться на стару споруду. І найголовніше, що коли йде реконструкція, жителі можуть перебувати всередині абсолютно безпечно. Ми даємо будівлі друге життя, вона стає зробленою за європейськими стандартами. Такі методи застосовують у Європі — з різних матеріалів, з різною економічною ефективністю», — пояснив Норман Фостер.

Він зазначив, що надасть експертів, які навчать групу харківських архітекторів модернізувати таким чином старі споруди. Разом вони зроблять пілотний проєкт, після чого зможуть самостійно виконувати роботи.

Терехов наголосив, що житлова проблема у Харкові зараз стоїть дуже гостро. Без житла залишилося 150 тис. людей. За його словами, у місті є райони, де потрібно буде застосувати такий досвід.

«Це буде знаковою ситуацією та виходом», — зазначив мер Харкова.

Если вы нашли опечатку на сайте, выделите ее и нажмите Ctrl+Enter

Сообщить об опечатке

Текст, который будет отправлен нашим редакторам: