Брав передплату за надання послуг з ремонту та зникав: у Харкові повідомили про підозру зловмиснику

17:19  |  23.02.2024
Брав передплату за надання послуг з ремонту та зникав: у Харкові повідомили про підозру зловмиснику

Фото: hk.npu.gov.ua

Чоловік укладав договори з потерпілими, при цьому не мав намірів виконувати будь-які роботи та повертати отримані кошти. За такою схемою він заволодів сумою у понад 600 тисяч гривень. Про це повідомили в пресслужбі поліції Харківщини.

Зловмисник обіцяв встановити металопластикові вікна, виготовити кухонні меблі, зробити ремонт у квартирі. Харків’янин заздалегідь розробив бланк типового договору постачання товарів, який надавав клієнтам.

З березня 2020 по грудень 2023 року чоловік здійснював свою незаконну діяльність на території Харкова, при цьому не мав відповідного обладнання, складських приміщень для виготовлення та зберігання готових виробів.

У ході проведення оперативно-розшукових заходів працівники відділу кримінальної поліції та сектору кримінального аналізу Харківського РУП № 2 викрили 39-річного місцевого мешканця. Встановлено, що чоловік ошукав 22 потерпілих. Від цих громадян чоловік отримав понад 600 тисяч гривень.

Слідчі повідомили зловмиснику про підозру у скоєнні злочину, передбаченого ч. 2 ст. 190 (шахрайство) Кримінального кодексу України.

Санкція статті передбачає максимальне покарання у вигляді позбавлення волі на строк до 3 років. Вирішується питання про обрання запобіжного заходу.

Если вы нашли опечатку на сайте, выделите ее и нажмите Ctrl+Enter

Сообщить об опечатке

Текст, который будет отправлен нашим редакторам: