Благословляв окупантів: повідомили про підозру протоієрею Ізюмської Єпархії УПЦ МП

17:06  |  11.10.2023
Благословляв окупантів: повідомили про підозру протоієрею Ізюмської Єпархії УПЦ МП

Фото: t.me/prokuratura_kharkiv

Настоятель одного із храмів Ізюмської єпархії УПЦ МП активно підтримував дії країни-агресора. Про це повідомили в Харківській обласній прокуратурі.

Наприкінці липня минулого року в окупованому смт Дворічна Куп’янського району відбувся публічний релігійний захід з приводу «Дня Хрещення Русі», який проводився місцевими представниками Української православної церкви Московського патріархату.

Саме там протоієрей Московського патріархату благословляв представників зс рф та військову автомобільну техніку окупантів.

Настоятель наказав своїм поплічникам знімати на камеру «захід» для подальшого оприлюднення на проросійських медіаресурсах.

Під час звільнення Харківщини протоієрей разом із сім’єю втік на територію рф, де зараз він є настоятелем однієї з російських церков.

За процесуального керівництва Куп’янської окружної прокуратури Харківської області заочно повідомлено про підозру священнику УПЦ (МП) за фактом виправдовування, визнання правомірною, заперечення збройної агресії РФ проти України з використанням ЗМІ (ч. 3 ст. 436-2 КК України).

Если вы нашли опечатку на сайте, выделите ее и нажмите Ctrl+Enter

Сообщить об опечатке

Текст, который будет отправлен нашим редакторам: