Більш як 4 тисячі жителів Ізюма отримають опалення завдяки модульним котельням (відео)

10:21  |  28.09.2023
Більш як 4 тисячі жителів Ізюма отримають опалення завдяки модульним котельням

Фото: kharkivoda.gov.ua

Наразі Харківщина готова до нового опалювального сезону на 95-97%. Про це під час брифінгу 27 вересня повідомив начальник Харківської ОВА Олег Синєгубов.

Особлива увага приділяється деокупованим територіям, де в наслідок бойових дій значно постраждала критична інфраструктура та житловий фонд.

Наприклад в Ізюмі центральна котельня, яка опалювала 70% міста, зруйнована й не підлягає відновленню. Замість неї тут встановлять 10 пересувних котельних установок, потужністю 1 МВт кожна.

«Такі нестандартні рішення будемо застосовувати не лише в Ізюмі, щоб по-максимуму підготувати житловий фонд області до нового опалювального сезону», – сказав Олег Синєгубов.

Він нагадав, що вперше проєкт з встановлення модульної котельні було реалізовано в обласній клінічній лікарні. Це дозволяє забезпечити медзаклад безперебійним автономним опаленням. Зараз цей проєкт втілюється в Ізюмі, а далі його буде реалізовувано й в інших населених пунктах Харківської області.

Наразі 8 модульних котелень вже доставлено до Ізюма, ще 2 спрямують найближчим часом. Усі 10 котелень буде запущено з початку опалювального сезону.

Заплановано здійснити підключення 33 будинків, що забезпечить теплом 1 300 квартир – це 4 289 мешканців Ізюма.

Если вы нашли опечатку на сайте, выделите ее и нажмите Ctrl+Enter

Метки:

Сообщить об опечатке

Текст, который будет отправлен нашим редакторам: