Безпідставно нарахували собі доплат і премій на понад 400 000 гривень: викрито директорку та головбуха одного з пологових будинків у Харкові

15:32  |  01.02.2024
Безпідставно нарахували собі доплат і премій на понад 400 000 гривень: викрито директорку та головбуха одного з пологових будинків у Харкові

Фото: hk.npu.gov.ua

Директорка комунального некомерційного підприємства спільно з головною бухгалтеркою шляхом зловживання службовим становищем незаконно призначили собі щомісячні премії та доплати на загальну суму понад 400 тисяч гривень. Про це повідомили в пресслужбі ГУ НП в Харківській області.

Слідством встановлено, що з вересня 2022 по липень 2023 року 70-річна директорка пологового будинку за попередньою змовою з 51-річною головною бухгалтеркою шляхом зловживання службовим становищем здійснили привласнення бюджетних коштів, призначених для виплати заробітної плати працівникам пологового будинку на загальну суму 412 тисяч гривень.

Директорка щомісяця підписувала накази про преміювання головної бухгалтерки та встановлення надбавки за інтенсивну працю, знаючи, що такі виплати їй не передбачені. Своєю чергою бухгалтерка не звертала увагу на невірно встановлений посадовий оклад директорки.

За даним фактом слідчими Харківського РУП № 2 зловмисницям повідомлено про підозру за ч. 4 ст. 191 (заволодіння чужим майном, шляхом зловживання службовою особою своїм службовим становищем, вчинене повторно, у великих розмірах, в умовах воєнного стану) Кримінального кодексу України.

Санкція статті передбачає позбавленням волі на строк до 8 років з позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю на строк до трьох років.

Если вы нашли опечатку на сайте, выделите ее и нажмите Ctrl+Enter

Сообщить об опечатке

Текст, который будет отправлен нашим редакторам: