«Бандери нас усіх з’їдять»: на в’їзді в Київ затримали священника УПЦ МП з Харкова

17:04  |  19.12.2022
"Бандери нас усіх з’їдять": на в'їзді в Київ затримали священника УПЦ МП з Харкова

Фото: dpsu.gov.ua

Священнослужителя, що сповідує антиукраїнську позицію, викрили на в’їзді в Київ під час перевірки автобуса, який прямував з Харкова. Цей пасажир повідомив, що їде у Києво-Печерську лавру. Громадяни України 1976 року народження виявився ієреєм в Харківській єпархії. Про це повідомили в ДПСУ.

У телефоні служителя церкви прикордонники виявили безліч номерів російських операторів, листування проросійського спрямування, компрометуючі матеріали пропаганди країни-агресора.

У своїй переписці ієрей зневажливо називає українців бандерівцями, вуйками, росію – матушкою, а себе – ледь не мучеником.

«Можна лише уявити, що такий священник проповідує своїй пастві. Ось кілька цитат з його переписки: «…слыхал, что вы всей семьей выехали в матушку россию…. Если это так, то, конечно, рад за вас!»; «…не хочу ездить на эти собрания и смотреть на эти озлобленные бендеровские рожи»; «…вуйко з полонини реплику дал, что когда начнут нас с колоколен сбрасывать, тогда мы угомонимся»; «…вскоре бендеры нас всех тут съедят или сдадут куда надо», — повідомили в ДПСУ.

Автора переписки прикордонники передали представникам компетентних правоохоронних органів для прийняття відносно нього правового рішення.

Если вы нашли опечатку на сайте, выделите ее и нажмите Ctrl+Enter

Сообщить об опечатке

Текст, который будет отправлен нашим редакторам: