Багатодітна родина з Куп’янщини отримала нове житло

14:30  |  16.01.2024
Багатодітна родина з Куп’янщини отримала нове житло

Фото: kharkivoda.gov.ua

В межах реалізації проєкту Фундації Олени Зеленської «Адреси дитинства», на Харківщині зводять 2 оселі для дитячих будинків сімейного типу. Про це повідомили в Харківській ОВА.

До повномасштабного вторгнення прийомна родина Лариси Дрильчук мешкала в селищі Дворічна Куп’янського району. Після деокупації населеного пункту Лариса з матір’ю та 8 дітьми евакуювалися до Харкова, де винаймали квартиру. Тепер для дитячого будинку сімейного типу збудували новий дім у селищі Коротич.

«Дякуємо першій леді за підтримку родин Харківщини. Кожна дитина, позбавлена батьківського піклування, має право на любов, турботу і затишний дім. Тому підтримка дитячих будинків сімейного типу та забезпечення їх житлом – наш пріоритетний напрямок роботи, особливо коли мова йде про сім’ї з деокупованих територій», — зазначив начальник Харківської ОВА Олег Синєгубов.

Для дитячого будинку сімейного типу збудували енергоефективну оселю більш як 285,5 квадратних метрів площі. В будівлі все передбачено для розвитку, навчання та комфортного життя дітей. Зведення підтримав уряд Об’єднаних Арабських Еміратів.

«Проєкт «Адреса дитинства» реалізується винятково коштом міжнародних донорів. Першочергово будуємо 14 нових будинків для сімей з альтернативними формами виховання, які втратили свою оселю внаслідок бойових дій», — додала Ніна Горбачова.

Усього за 2023 рік у Харківській області створили 5 нових ДБСТ та 11 прийомних сімей.

Если вы нашли опечатку на сайте, выделите ее и нажмите Ctrl+Enter

Сообщить об опечатке

Текст, который будет отправлен нашим редакторам: