Аварійні відключення тривають у Харкові і можуть бути ще в чотирьох регіонах — «Укренерго»

14:37  |  11.02.2023
Від ранку в Харківській області застосовують графік погодинних відключень світла

У Харкові через пошкодження енергетичних об’єктів тривають аварійні відключення. Якщо споживання зростатиме, їх можуть ввести в Хмельницькій, Житомирській, Київській областях та Києві. Про це повідомляє «Укренерго».

Компанія зазначає, що вже понад добу ворог безперервно атакує енергетичні об’єкти України. Одна із таких атак відбулася в ніч проти 11 лютого в південному та південно-східному регіонах.

Там знову є влучання по теплоелектростанціях та об’єктах магістральних мереж. Проте енергетикам вдалося оперативно заживити споживачів за резервними схемами та уникнути аварійних знеструмлень.

«Укренерго» стверджує, що ситуація в енергосистемі внаслідок атаки ракет та дронів складна, але контрольована. На Одещині фахівцям вдалося ввести в роботу частину обладнання, там продовжуються роботи над поверненням області енергоживлення.

Також з 13 січня, згідно із раніше встановленим графіком, продовжаться заміри фактичного споживання електрики, які передбачають скасування в кожному регіоні обмежень на один день.

Если вы нашли опечатку на сайте, выделите ее и нажмите Ctrl+Enter

Сообщить об опечатке

Текст, который будет отправлен нашим редакторам: