Атаки росіян призвели до жертв серед мирного населення Харківщини: поліцейські фіксують злочини окупантів

14:00  |  10.01.2023
Атаки росіян призвели до жертв серед мирного населення Харківщини: поліцейські фіксують злочини окупантів

Фото: hk.npu.gov.ua

Окупанти свідомо знищують цивільні об’єкти у містах та селах регіону, тероризують мешканців прикордонних районів щоденними обстрілами з усіх видів зброї. Минулої доби від дій російських військових знову загинули та постраждали люди. Про це повідомили в відділі комунікації поліції Харківщини.

Вранці 9 січня противник завдав підступний удар по території смт Шевченкове. Ракета влучила в місцевий ринок. Внаслідок події загинуло дві жінки, 6 громадян отримали поранення, у тому числі 10-річна дитина.

Упродовж доби в зоні ураження опинилися населені пункти Чугуївського та Куп’янського районів. В смт Дворічна від вибуху снаряда поранення отримав 43-річний чоловік.

В результаті артобстрілу міста Куп’янська пошкоджено житловий будинок. У селищі Глушківка артснаряд побив уламками вікна, паркан та двері домоволодіння.

Також атак окупантів зазнали прикордонні селища Харківського району. Росіяни вели вогонь по мирним мешканцям громад з танків, мінометів та артилерії.

Внаслідок обстрілів пошкоджено майно громадян.

Слідчі провели огляди місць подій та зібрали речові докази. За даними фактами відкриті кримінальні провадження за ст. 438 (порушення законів та звичаїв війни) Кримінального кодексу України.

Если вы нашли опечатку на сайте, выделите ее и нажмите Ctrl+Enter

Сообщить об опечатке

Текст, который будет отправлен нашим редакторам: