Артилеристи на Харківщині обстрілюють росіян агітками про здачу у полон

16:08  |  04.11.2022
Артилеристи на Харківщині обстрілюють росіян агітками про здачу у полон

Фото: facebook.com/NGUmainpage

На Харківщині нацгвардійці 3 бригади оперативного призначення запускають російським загарбникам агітаційні снаряди з інструкцією здачі в полон. Листівки адресовані росіянам та мобілізованим окупантам з так званих «лднр». Про це повідомили в Національній гвардії України.

Артилеристи закидали позиції російських військ з прикордонного форпосту Харківщини. Для цього були залучені спеціальні агітаційні снаряди гаубиць Д-30.

Листівки снарядів містять інформацію з планом дій для адресата щодо безпечної здачі в полон.

У кожному снаряді знаходиться півтори тисячі одиниць таких листівок з нагадуваннями для окупантів про те, що Україна скоро поверне свої землі, а в росіян є шанс скласти зброю та вижити.

Агітаційні снаряди випускають у різних напрямках, щоб більше загарбників змогли отримати інформацію.

Як зазначають самі артилеристи, такі листівки є одним із найефективніших способів інформаційної роботи з ворогом.

«Ми можемо донести нашому противнику, що на нашій землі він може здатися в полон. До військових будуть відноситись нормально, згідно до норм гуманітарного права. Ми закликаємо росіян ухилятися від мобілізації та здаватися в український полон, бо це краще ніж загинути від нищівного вогню нашої артилерії», – зауважив командир гаубичного артилерійського дивізіону.

Такі засоби ефективні ще й тому, що окупантові не дають користуватися адекватними каналами інформації й здебільшого у них відсутнє інтернет-підключення, тож для противника це дійсно можливість зберегти собі життя.

Если вы нашли опечатку на сайте, выделите ее и нажмите Ctrl+Enter

Сообщить об опечатке

Текст, который будет отправлен нашим редакторам: